Excel besturingselementen labels, groepsvak en opdrachtknop

Excel besturingselementen labels, groepsvak en opdrachtknop

Overzicht besturingselementen labels, groepsvak en opdrachtknop voor Excel formulieren (1)

Op deze pagina kunt u lezen wat u met de Excel besturingselementen labels, groepsvak en opdrachtknop kunt doen in Excel formulieren voor het efficiënter invoeren van gegevens.

Voor de Excel besturingselementen selectie, keuzevak en keuzelijst klik hier

Voor de Excel besturingselementen selectievakje, keuzerondje en keuzelijst klik hier

 

[caption id="attachment_5614" align="alignnone" width="670"]De Excel besturingselementen:  labels, groepsvak en opdrachtknop. De Excel besturingselementen: labels, groepsvak en opdrachtknop.[/caption]

Labels

Geeft aan wat het doel van een cel of het tekstvak is of bevat beschrijvende tekst (zoals titels, bijschriften of afbeeldingen) of korte instructies. Met labels op een Excel formulier kun je de gebruiker duidelijk maken dat de gegevens die ingevoerd moeten worden een verband met elkaar hebben.

Groepsvak

Verwante besturingselementen worden gegroepeerd weergegeven in een rechthoekige eenheid met een optioneel label. Keuzerondjes, selectievakjes of andere verwante items worden typisch zo gegroepeerd. Met gegroepeerde besturingselementen kun je de gebruiker duidelijk maken dat de gegevens die ingevoerd moeten worden op een Excel formulier een verband met elkaar hebben.

Opdrachtknop 

Hiermee wordt een macro uitgevoerd die een actie uitvoert wanneer een gebruiker op de knop klikt. Een knop wordt ook wel een drukknop of in het Engels "button" genoemd. Je kunt ook opdrachtknoppen voor macro's maken met "Vormen" in het lint "Invoeren".

Vragen of hulp bij het toepassen van deze besturingselementen?

Een training of workshop volgen voor Excel beturingselementen?

 

 

Reactie plaatsen