Page content

Validatielijst gebruiken van andere werkmap

Vanaf Excel 2007 kun je voor een lijst als validatiebron verwijzen naar lijsten op een ander werkblad.
In Excel 2007 en 2010 kun je echter in het menu om een validatielijst te maken niet verwijzen naar een lijst in een andere werkmap.
Wel kun je via Naam geven een oplossing maken.
Vraag het voorbeeld aan met de oplossing in twee mappen Koppeling Test1 en Koppelingen Test 2.

Validatie met lijst uit andere Excel werkmap

Comment Section

5 reacties op “Validatielijst gebruiken van andere werkmap


Door Wim de Groot op 4 oktober 2012

Fred, Haal je hier niet werkMAP en werkBLAD door elkaar? Inderdaad kun je voor de validatiebron van een lijst verwijzen naar lijsten op een ander werkBLAD, door die ijst een Naam te geven. Het is mij niet bekend dat je zo ook naar een andere werkMAP (=bestand) zou kunnen verwijzen.

met vriendelijke groet, Wim


Door Fred Hirdes op 4 oktober 2012

Wim, het kan wel maar de oplossing is aardig ingewikkeld. Ik heb het al eens opgelost voor iemand ik wil het jou ook met plezier duidelijk maken. Het kost me wel weer even tijd om op te frissen. Misschien is het toch een idee om een afspraak maken?


Door Henk Benter op 12 februari 2014

Graag ontvang ik de oplossing om te valideren met velden in een ander werkblad (Koppeling Test1 en Koppelingen Test 2. Al vast dank. Met vriendelijke groet, Henk Benter – Raalte


Door Fred Hirdes op 20 februari 2014

Beste Henk,
Gebruik in het menu “Gegevensvalidatie” een lijst op een willekeurig werkblad. Geef die lijst een naam en refereer aan die naam in het menu “Gegevensvalidatie”.


Door Wilfred op 3 maart 2014

Allen, kun je de gegevens in het originele bestand met koppeling plakken in het tweede document plakken, en daar vervolgens een lijst van maken?
Koppeling plakken werkt altijd volgens mij en ik neem aaqn dat de lijst- en validatiefuntie in document 2 ook gewoon moet werken??

Ik heb het niet getest, maar het lijkt mij een oplossing voor jou

Plaats een reactie


*