Excel tabellen maken

Excel tabellen maken

Hier vindt u een snelle inleiding over Excel tabellen maken. Tabellen in Excel zijn rijen gegevens met een special opmaak.
(Voor een overzicht hoe je een Excel-tabel maakt of verwijderd en wat je met tabellen in een Excel werkblad kunt doen, zie onderaan de pagina.)

[caption id="attachment_5624" align="alignnone" width="670"]Excel-leren.nl: voorbeeld van Excel tabel Voorbeeld van Excel tabel[/caption]

Vanaf Excel 2007 noemt Excel geen lijsten meer, maar hanteert de naam tabellen en databases. Een database is in Excel vanaf 2007 een aaneengesloten tabel met gegevens. De inhoud van de kolommen wordt gedefinieerd met een rij veldnamen boven de kolommen. Voor het analyseren van gegevens is het raadzaam in Excel zoveel mogelijk data bij elkaar te zetten in een apart werkblad. Geef zo'n centrale database bijvoorbeeld een exclusieve naam zoals DBXL of kortweg DB. Een korte naam voor het database werkblad is handig omdat dan in formules de korte naam “DB!” wordt gebruikt.

Een database of tabel in Excel kent bijzondere functies die alleen gebruikt kunnen worden omdat elke kolom een kolomlabel heeft. Je kunt in zo’n Excel database direct gegevens invoeren, ordenen, groeperen en analyseren.

TIP

Een tabel mag lege rijen en lege kolommen bevatten; echter Excel ziet bij het bepalen van een gebied een lege kolom of rij vaak als einde van dat gebied. Geef in dat geval zelf het volledige gebied In Excel aan!

TIP

Sorteren en filteren kun je het best doen in een volledige tabel (vroeger in Excel 97-2003 “lijst” genoemd), opdat de verbanden tussen velden binnen rijen niet verloren gaan. 

Voor een overzicht hoe je een Excel-tabel maakt of verwijderd en wat je met tabellen in een Excel werkblad kunt doen zie https://support.office.com/nl-nl/article/Een-Excel-tabel-in-een-werkblad-maken-of-verwijderen-867f3add-0522-493c-94ab-b1b9933f46ca

 

Reactie plaatsen