Excel macro’s opnemen en programmeren

Excel macro’s opnemen en programmeren

In een training leer je Excel macro’s opnemen en programmeren, waardoor je de onuitputtelijke mogelijkheden van Excel zelf kunt gaan aanwenden. Je kunt eenvoudig beginnen met Excel macro’s opnemen en programmeren en wanneer je de smaak van macro's echt te pakken hebt, kun je in stappen verder gaan. Ondersteuning van deze kant bij Excel macro’s opnemen en programmeren is altijd bereikbaar en indien een samenwerking ter plaatse gewenst is kunt u een workshop afspreken op locatie.

Wat zij macro's?

Macro’s zijn kleine programmaatjes waarmee je Excel kunt uitbreiden met functies die de handeling die je vaak verricht automatisch voor je uitvoeren. Er zijn twee manieren om macro’s te maken:
  • Macro’s worden “opgenomen” waarbij je één keer de handelingen uitvoert.
  • Macro’s kunnen worden ingetypt in de programmeertaal VBA (Visual Basic for Applications). Hierbij heb je veel uitgebreidere mogelijkheden dan bij de opnamemethode. Het is volledig programmeren.
  • Je kunt ook uitgebreide projecten met programma's maken in VBA, die de complete automatisering van je kantoor kunnen doen. Een VBA project bestaat uit modules, die weer bestaan uit VBA processen (worden nog altijd vaak "macro's" genoemd). De mogelijkheden van programmeren in VBA in Excel zijn praktisch onbegrensd.

Vragen of hulp bij het toepassen van Exce l macros's?

Een training of workshop volgen voor Excel macro's?

Reactie plaatsen