Excel maakt winstgevende offertes

Excel maakt winstgevende offertes

Excel maakt winstgevende offertesOok winstgevende offertes met Excel? >>De uitdaging
Een producent van informatiepanelen wilde het offerteproces verbeteren. In kortere tijd zouden meer offertes moeten worden gemaakt. Doordat elk product veel varianten heeft, met elk weer diverse opties, is het offerteproces foutgevoelig. Ook wordt engineering vaak erbij gevraagd voor de juiste combinatie en prijzen. Nadat met nodig zoekwerk de bruto aanbiedingsprijs bekend wordt, kan de Verkoopmanager de discount bepalen. Dit proces moet eenvoudiger worden.De oplossing
In Excel is een programma gebouwd dat alle materialen en halfproducten in voorgeprogrammeerde combinaties beheert. De verkoopsecretaresse kan met dit programma in een handomdraai via Excel keuzerondjes en selectievelden foutloze aanbiedingen opstellen. Excel brengt de bijbehorende teksten en afbeeldingen bij elkaar en print de offerte uit in een perfecte opmaak met prijzen en staffels.


De basis voor dit Excel gebruik was al in huis, maar er was assistentie nodig voor de realisatie. Zonder aanschaf van dure software was de oplossing mogelijk. In een aantal workshops werd dit Excel programma voor winst ontworpen en een prototype gemaakt. Uiteindelijk is het definitieve programma geheel in Excel met formules en macro's gerealiseerd.


De voordelen
Offertes worden nu sneller en zonder fouten gemaakt. De accountmanagers kunnen telefonisch een wijziging doorgeven, zodat een aangepaste offerte in no-time naar de klant kan. Engineering is nu alleen nog nodig om nieuwe producten in het systeem aan te brengen. Het grote voordeel van Excel is dat engineering het programma zelf stap voor stap gelijk op laat groeien met de productontwikkeling. Tenslotte is het programma nu ook al de basis voor productie opdrachten.

contact >>
meer ....Reactie plaatsen